Timpul.md

Actualitate 16 Februarie 2020 | 09:07

Andrian Candu a rămas fără funcția de vicepreședinte PD

Consiliul Politic Național al PD și-a reales astăzi vicepreședinții și membrii Biroul Executiv, și a discutat „conceptul de resetare” al formațiunii. Andrian Candu nu se regăsește printre vicepreședinții PD.

Astfel, vicepreședinți ai Partidului Democrat au fost votați Violeta Ivanov, Ludmila Guzun, Igor Vremea, Eugeniu Nichiforciuc, Ruxanda Glavan, Monica Babuc, Vladimir Andronache, Nicolae Ciubuc, Vasile Bîtcă, Valentina Buliga și Alexandru Cauia.

Totodată, a fost prezentată viziunea de resetare a Partidului, care se bazează pe 4 piloni principali: „părerea mea contează; eu sunt informat; cine ne reprezintă; încotro mergem”. „Conceptul de resetare a PDM va fi discutat pe larg cu Organizațiile Teritoriale de partid, va fi completat cu propunerile venite de la membrii formațiunii, după care va fi aprobat și pus în aplicare”, se arată în comunicatul PD.

După adoptarea conceptului de restare a PD, în lista vicepreședinților nu se mai regăsește Andrian Candu, finul fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc, dat în căutare internțaională pentru infracțiuni penale.

Andrian Candu s-a arătat nemulțumit de postura în care se află acum PD, care nu este la guvernare, dar nici în opoziție nu se poate considera, întrucât a votat pentru Guvernul Chicu și susține inițiativele acestuia.

„Aranjamentele tacite compromit partidul și dezamăgesc oamenii, mai cu seamă pe cei care și-au dat votul de încredere pentru PD. Urmează multe discuții și dezbateri în interior, ce se vor finaliza cu luarea de decizii”, a spus Andrian Candu.

 unimedia.info

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus