Timpul.md

Actualitate 1 Septembrie 2020 | 19:19

Andrian Candu candidează la prezidențiale din partea „Pro Moldova”

Liderul Pro Moldova va candida la funcția de președinte al țării. Anunțul a fost făcut după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.

Andrian Candu a declarat că Pro Moldova a luat decizia de a participa la prezidențiale în cadrul Consiliului Politic Național.

„S-a luat decizia că Pro Moldova va participa la alegerile din acest an și mă înaintează pe mine în calitate de candidat. Sunt onorat de această misiune care presupune o mare responsabilitate”, a declarat Andrian Candu în cadrul unui briefing.
Liderul Pro Moldova este conștient de faptul că lupta pentru fotoliul de șef de stat va fi una crâncenă.

„Noi foarte mulți am plecat de la putere în opoziție, din Partidul Democrat. Am demonstrat că beneficiile puterii ne interesează în ultimul rând. (...) Intrăm într-o luptă plină de provocări. Știm că va fi greu. Dar fără o responsabilitate înțelegem că nu putem să ne mișcăm înainte. (...) Pornim la drum într-o luptă care nu va fi deloc ușoară, dar cu siguranță vom reuși să învingem”, a mai spus Candu.

Precizăm că începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe 11 septembrie, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la CEC.

Primii care s-au prezentat la CEC pentru depunerea documentelor necesare înregistrării grupurilor de inițiativă au fost liberal-democratul Tudor Deliu, desemnat de PLDM candidat la funcția de președinte, și liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, care de asemenea intenționează să candideze pentru înalta funcție în stat.

Tot astăzi, Platforma „Demnitate și Adevăr” l-a desemnat pe Andrei Năstase, liderul partidului, în calitate de candidat la funcția de președinte. Formațiunea și-a constituit grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului, acesta urmând să fie înregistrat la CEC.

De asemenea, astăzi blocul electoral Unirea a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru participarea la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

Din acesta fac parte patru partide: Partidul Liberal, al cărui președinte este Dorin Chirtoacă, Partidul Național Liberal, condus acum de un președintele interimar, Ion Calmîc, Partidul Popular Românesc, condus de Tatiana Potîng, și Partidul Politic Uniunea Salvați Basarabia, al cărui președinte este Valeriu Munteanu.

Consiliul politic al blocului urmează să desemneze candidatul pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Anterior, Dorin Chirtoacă și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus