Timpul.md

Actualitate 10 Aprilie 2018 | 14:01

Andrian Candu, despre tradițiile din familia sa: „Nu se gătește în ziua de Paște și apoi nu se pune mâna pe sare”

Speakerul Andrian Candu obișnuiește să-și petreacă sărbătorile, inclusiv cele pascale, acasă, alături de familie. Despre aceasta, președintele Parlamentului a relatat în cadrul emisiunii Prima Oră, de la Prime TV, unde a venit cu 2 dintre copiii săi. Oficialul a mai povestit și despre obiceiurile pe care le respectă membrii familiei sale, dar și ce înseamnă pentru ei sărbătorile.

„Prima chestie, ne spălăm cu ouă – oul alb și oul roșu. Bineînțeles și Slujba de Înviere. A doua zi mergem, de obicei, punem câte o lumânare. Luând în considerare că e o familie mai internațională, există și tradiții din Cehia”, a povestit președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Acesta a mai spus că de mulți ani, sărbătorile de Crăciun și Paște au însemnătate specială pentru familia sa – toți petrec timpul împreună, acasă. Potrivit lui Candu, acest lucru s-a întâmplat în fiecare an, chiar și în perioada Uniunii Sovietice, când sărbătorile creștine au fost interzise.

„Și Crăciunul, și Paștele au fost sărbători, indiferent de regimul care era. Erau păstrate foarte bine tradițiile și există o perioadă în care simți o zi mai neobișnuită, începând de dimineață. Toți sunt acasă. Există o tradiție: nu se gătește în ziua de Paște și apoi nu se pune mâna pe sare”, a adăugat Andrian Candu.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus