Actualitate

Andrian Candu: „Modelul de dezvoltare legat de Uniunea Europeană este cel mai viabil şi de succes”

"Au fost speculaţii atunci când liderul PDM a venit cu mesajul pentru Moldova şi discuţii despre nevoile oamenilor. Pe parcursul anilor, 27 de ani de istorie, s-a discutat mult despre vectorul de dezvoltare al ţării. Astfel, societatea a fost divizată în pro-europeni şi pro-ruşi. Au divizat politic societatea şi au format această confruntare geopolitică pe interior. PDM rămâne un partid pro-european, pro-occidental. Avem un program de guvernare ce se bazează pe elemente pro-occidentale legate de UE. Scopul nostru este programul pro-european. Modelul de dezvoltare legat de Uniunea Europeană este cel mai viabil şi de succes, dar nu mai vrem să ne confruntăm geopolitic în interiorul ţării şi să ameţim oamenii cu elemente de geopolitică. Vrem să vorbim despre nevoile oamenilor şi necesităţile lor şi să găsim soluţii pentru ei.

Atunci când PDM a ieşit cu această idee "Pentru Moldova" a spus stop. Noi ne-am pierdut în confruntări geopolitice, dar am uitat să vorbim despre nevoile oamenilor, să găsim soluţii pentru ca viaţa lor să fie mai bună. Şi am zis că şi programul de guvernare următor şi campania electorală o vom face din tot ceea ce înseamnă propunerile din partea cetăţenilor: legat de canalizare şi aprovezionare cu apă, servicii medicale, educaţie, şi nu chestii geopolitice. Rămânem să ne dezvoltăm după modelul european, rămânem ţară cu Acord de Asociere cu UE, Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb rămân a fi valabile, dar în acelaşi timp vrem să discutăm cu cetăţenii şi să găsim soluţii pentru problemele lor", a precizat şeful Legislativului.

Totodată, Andrian Candu a menţionat că propunerea de modificare a Constituţiei privind introducerea conceputului de vector european rămâne în vigoare: "Noi în Parlament avem şi o propunere de modificare a Constituţiei la care nu am renunţat. Vom discuta cu colegii să vedem când îl punem pe agenda Parlamentului. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *