Actualitate

ANRE are o noua conducere

Expertul economist Victor Parlicov a fost desemnat in functia de director general al Consiliului de Administratie al Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica pe un termen de sase ani. O decizie in acest sens a fost adoptata de catre majoritatea liberal-democrata din Parlament in sedinta de astazi, 29 decembrie.

Victor Parlicov are 31 de ani si din 2008 pana in prezent este analist economic in domeniul energeticii si activitatii de business in R. Moldova in cadrul Institutului pentru Dezvoltare si Initiative Sociale IDIS „Viitorul”.

Parlamentul i-a desemnat si pe alti directori ai consiliului de administratie pentru un termen de 4 si 2 ani. Astfel, pentru un termen de 4 ani au fost numiti Leonid Belinschi, inginer sef la CET-1, si Maria Botezatu, director de diverse proiecte de consultanta si management financiar.

Directori ai Consiliului de Administratie pentru doi ani au fost alesi Marin Profir, director executiv al ANRE din 2003 pana in prezent, iar in perioada 2000-2003 director al Consiliului de Administratie al ANRE si juristul Nicolae Raileanu.

Odata cu alegerea lui Marin Profir in functia de director pentru 4 ani, functia de director executiv este vacanta. Candidatul pentru aceasta functie urmeaza sa fie ales deja de catre Consiliul de Administratie al ANRE.

Candidatura directorului general si a celorlalti directori ai Consiliului de Administratie al ANRE au fost desemnati de Parlament la propunerea Comisiei parlamentare economie, buget si finante.

Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *