Timpul.md

Social 5 Ianuarie 2017 | 13:56

Apă-Canal Chișinău atenționează consumatorii cu privire la utilizarea filtrelor de apă

Consumatorii care utilizează filtrele de apă trebuie să respecte cerințele de exploatare. În caz contrar, acestea devin o sursă locală de poluare a apei potabile la robinet, atenționează specialiștii de la SA „Apă-Canal Chișinău”.

Într-un comunicat de presă al ACC, se menționează că majoritatea consumatorilor, instalând filtrele, neglijează faptul că acestea, periodic, trebuie să fie spălate, dezinfectate şi chiar înlocuite după tratarea volumului de apă indicat în paşaportul tehnic.
În cazul care parvin reclamații de la consumatori cu privire la necesitatea verificării calităţii apei potabile, specialiştii laboratorului ACC se deplasează la faţa locului prelevând mostre atât din reţeaua orăşenească de distribuţie, cât şi după instalaţiile de filtrare a consumatorilor. Prin efectuarea încercărilor de laborator, s-a stabilit că apa în sistemul centralizat corespunde normelor, iar cea utilizată după filtre, în unele cazuri, înregistrează o uşoară majorare a turbidităţii şi o creştere microbiană.

Furnizorul menționează că în procesul de tratare a apei potabile, utilizează procese de filtrare a apei prin straturi cu încărcătură din zeolit şi cărbune activ, care sunt cele mai bune materiale filtrante şi absorbante. Important este că acestea sunt spălate în fiecare zi şi periodic înlocuite.

În cazul depistării unei majorări nesemnificative a turbidităţii, situaţia se poate redresa prin spălarea, schimbarea sau scoaterea filtrului. Depistarea creşterii microbiologice prezintă o situaţie mai dificilă. Potrivit „Apă-Canal Chişinău”, apa potabilă livrată, trecând printr-un proces complex de tratare şi monitorizare continuă, este o sursă sigură și poate fi consumată cu încredere.

Sursa: radiochisinau.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus