Timpul.md

Moldova 28 Mai 2021 | 06:52

Șapte femei și 24 de COPII. Cetățeni moldoveni, evacuați din Fâșia Gaza

 Cei 13 cetățeni moldoveni, repatriați din Fâșia Gaza, au ajuns în Republica Moldova. Un anunț în acest sens a fost făcut de Poliția de Frontieră, ieri, 27 mai. Aceștia au intrat în țară prin punctul de trecere a frontierei Palanca, notează newsmaker.md.

Cetăţenilor moldoveni evacuaţi le-au fost asigurate mijloacele de transport până la Cairo, asigurările medicale, alimente, precum şi produse de strictă necesitate în cooperare cu Ambasada Ucrainei în Republica Arabă Egipt. Pe traseul Rafah – Cairo, securitatea transportului cetățenilor Republicii Moldova și ai Ucrainei a fost asigurată cu sprijinul autorităților egiptene.

Diplomația Republicii Moldova a întreprins demersurile care se impuneau pentru emiterea, în regim de urgenţă, a titlurilor de călătorie, efectuarea testelor PCR, necesare cetățenilor Republicii Moldova, pentru intrarea acestora în Egipt, respectiv continuarea deplasării cu o aeronavă specială pusă la dispoziție de către Guvernul Ucrainei.

Amintim că pe 19 mai, guvernul în exercițiu a aprobat alocarea a 150 de mii de lei pentru evacuarea din Fâșia Gaza a unui grup de 31 de cetățeni moldoveni. Mai exact, este vorba despre șapte femei și 24 de copii. 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus