Sport

Arbitraj penibil pe stadionul Zimbru

Un spectacol de prost gust a prezentat brigada de arbitri a partidei Zimbru Chisinau – Viitorul Orhei din cadrul etapei a opta a campionatului de fotbal al RM, Divizia Nationala. Probabil, pentru a acumula experienta in arbitraj, lui Victor Stana din Gura Galbenei i s-a acordat sansa de a arbitra partida „zimbrilor” cu debutanta din Orhei.

Dupa opinia mai multor experti, centralul Stana si cei doi asistenti chisinauieni ai lui nu doar ca nu au convins, dar au adoptat decizii absolut inacceptabile, defavorizand ambele echipe protagoniste deopotriva. In minutul 25 al meciului unul dintre „zimbri” l-a faultat dur pe Alexandru Maximov, capitanul oaspetilor. Stana nu a observat acest incident, iar peste doar cateva clipe Maximov a sarit la picioarele adversarului Iulian Erhan. Fundasul Zimbrului i-a aplicat in replica o lovitura in figura orheianului. Erhan a fost eliminat, iar Maximov – avertizat. In minutul 40, Andrei Chirsul (Zimbru) a deviat in propria poarta dupa o centrare de pe partea dreapta. Asistentul Molceanov a ridicat fanionul, iar Stana nu a validat golul perfect valabil al orheienilor, pe motiv de offside. Peste numai doua minute, tanarul fundas stanga al Zimbrului, Maxim Boghiu, a jucat balonul cu mana in propriul careu de pedeapsa. Si la aceasta faza fluierul arbitrului Stana nu s-a facut auzit.

Primul gol al intalnirii a venit in minutul 50. A urmat o pasa spre careul Zimbrului. Alexandru Maximov aflat in offside, nu a jucat balonul in prima faza. Acesta a fost preluat de Vladimir Dragovozov, care a centrat lui Maximov, care a inscris in poarta goala. Peste numai opt minute, Radu Catan, a inscris un gol fenomenal, marcand direct din corner, si a egalat tabela.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *