Timpul.md

Actualitate 17 August 2017 | 07:40

Arhivele nu ard. 87,25 % din cetățenii României sunt de acord cu reunirea celor două state românești

Rezultatele preliminare ale unui sondaj de opinie efectuat în România de Centrul Român de Studii și Strategii la nivel național, arată că 87,25 % din cei intervievați sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, transmite Romanian Global News. 

 La intrebarea numarul 15 a sondajului: Dumneavoastră, personal, sunteți de acord cu unirea Basarabiei cu România?

1. Da
2. Nu

87,25 % din repondenti raspund Da,

12,75% raspund Nu

Sondajul a fost efectuat de Centrul Roman de Studii și Strategii, în perioada 07-23 iunie 2012 pe un eșantion de 1486 de subiecți din Romania, iar rezultatele preliminare ale acestuia vor fi facute publice in cadrul conferintei “REUNIREA CELOR DOUA STATE GERMANE model de integrare euro-atlantica pentru R. Moldova, prin REUNIREA CELOR DOUA STATE ROMÂNESTI” ce va avea loc la Chisinau pe 20 august.

De remarcat este faptul ca repondenţii nu au avut nici o problemă în a identifica spaţiul despre care au fost chestionaţi: Basarabia. Din acest punct de vedere, in mentalul colectiv al românilor din dreapta Prutului, R. Moldova are statutul de provincie istorică. Atat raspunsul la intrebare cat si raportarea la spatiul basarabean contrazice drastic parerile unor politicieni si pseudoanalisti care in diverse ocazii, incercand sa-si acopere lasitatea neabordarii temei, au afirmat ca romanii nu sunt de acord cu reunirea celor doua state romanesti si ca Unirea ar fi o tema reziduala in preocuparile romanilor.

 
sursa: rgnpress.ro

Ziarul TIMPUL, 18 august 2012

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus