Ultima oră

ARHIVELE NU ARD: Cum a secătuit Dodon bugetul statului cu MILIOANE DE LEI sau BANDITISM ECONOMIC cu mască de socialism

Deși n-a prestat nicio zi activitate stiințifică la institut, ministrul a beneficiat de un salariu de 6000-7000 lei/lunar, plus suplimente consistente.

Pe langa ministru, multi alți adjuncți de la Ministerul Economiei si Comertului, Agentia Nationala pentru Protectia Concurentei, ASM si chiar un consilier prezidential (Oxana Domenti) au avut sansa unui al doilea job la stat bine platit. De asemenea, potrivit unor surse, prin intermediari, Dodon a acumulat alte cateva milioane lei din „suflete moarte” si din concursuri de achizitii publice fictive. (Cititi si editorialul Dodoniada

In perioada 17 martie – 8 aprilie, Directia generala control si revizie a Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice si Coruptiei (CCCEC) a efectuat „revizia economico-financiara tematica privind utilizarea conform destinatiei a mijloacelor financiare publice, precum si respectarea limitelor de cheltuieli stabilite pentru anii 2007-2008 in cadrul IEFS”. Actul de revizie al CCCEC, in posesia caruia am intrat recent, este datat cu 08.04.09 si a scos la iveala toate schemele de spalare de bani patronate de ministrul Dodon. La trei luni de la acest control, dosarul s-a ratacit prin sertarele Procuraturii Generale, iar CCCEC pare sa nu mai fie interesat de subiect. Pe de alta parte, ministrul Economiei incearca sa stearga urmele, insistand ca institutul sa fie desfiintat. Singurul pas inainte care s-a facut a fost „returnarea” salariilor de catre sase din cei 22 de „angajati”. Este vorba de Dodon – care a restituit statului 72.657 lei, recunoscandu-si astfel vina pentru insusire ilicita de bani; Viorica Carare, ex-directorul institutului – 70 mii lei; Oxana Domenti – 73 mii lei; Anatol Caragangiu, sotul lui Carare – 121 mii, si Petru Carare, fiul Vioricai Carare – 8.890 lei si Vadim Ceban, sef de directie MEC. In total, au fost restituiti doar 345 mii lei din cei peste 3,5 mln. lei dusi pe apa sambetei.

CONTINUAREA AICI

(N. red – Igor Dodon este acuzat de foștii colegi din PCRM că ar fi primit milioane de euro pentru a trăda fracțiunea și a-l vota pe Nicolae Timofti Președinte)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *