Externe

Armenia: Karen Karapetian, fost director general al filialei Gazprom, desemnat prim-ministru

Karen Karapetian, în vârstă de 53 de ani, membru al Partidului Republican din Armenia, de guvernământ, îi succede lui Hovik Abrahamian, care a demisionat pe 8 septembrie, invocând diviziunile profunde din societate, după două luni de ciocniri violente între forțele de ordine și opoziție.

Karapetian a condus compania națională de distribuție a gazului ArmRosGazprom și a fost primar al Erevanului în 2010-2011.

Înainte de numirea ca premier, el a fost director executiv adjunct pentru proiecte internaționale al Gazprom.

Karapetian are la dispoziție 20 de zile pentru a forma noul executiv și a prezenta un program de guvernare ce urmează a fi ratificat de parlament, unde partidul de guvernământ deține majoritatea absolută.

Noul guvern se va mai confrunta cu o încetinire a economiei și cu o reizbucnire a violențelor în Nagorno-Karabah, regiune cu populație majoritar armeană, aflată pe teritoriul azer și disputată de aceste două foste republici sovietice din sudul Caucazului.

Armenia va organiza alegeri legislative anul viitor, iar mandatul președintelui Serj Sargsian expiră la sfârșitul lui 2018, când, potrivit Reuters, va avea loc tranziția de la o republică prezidențială la un sistem parlamentar. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *