Timpul.md

Politică 4 Martie 2017 | 08:10

Atașatul militar rus la Chișinău a depus flori la Tiraspol în memoria celor care au ucis sute de basarabeni în 1992

Atașatul militar al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chișinău, Igor Dovbnea, a participat alături de autoritățile separatiste de la Tiraspol la depunerea de flori de la „Memorialul gloriei militare” din Dubăsari.

Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, cere autorităților de la Chișinău să îl declare persona non-grata pe atașatul care are statut de diplomat.

„Dacă vom tolera la nesfârșit obrazniciile reprezentanților Federației Ruse, sa nu ne miram ca într-o buna zi vom deveni din nou robii lor”, a scris Șalaru pe Facebook.

Atașatul militar a fost convocat la Ministerul Apărării al Republicii Moldova în noiembrie 2016, unde i s-a solicitat să se abțină de la a participa la orice fel de activități realizate de Tiraspol și Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) în regiunea transnistreană, în caz contrar urmând să-i fie retras mandatul de activitate al acestuia. Șeful Direcției politică de apărare și planificare a apărării (DPAPA) din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova l-a acuzat pe diplomatul rus de „atitudine neglijentă și indiferentă” față de solicitările și nemulțumirile prezentate în cadrul convocărilor care au avut loc anterior.

Sursă: infoprut.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus