Internațional

Atentat la Atena. Medicii sunt îngrijoraţi că Papademos îşi va pierde vederea

„Medicii sunt mai îngrijoraţi în legătură cu vederea sa”, a spus un oficial din poliţie, precizând că viaţa fostului şef al Guvernului nu este în pericol.

Fostul şef al Guvernul a fost rănit când a deschis o scrisoare-capcană în timp ce se afla în maşina sa, în apropiere de centrul Atenei. Şoferul său a fost rănit de asemenea.

Presa locală scrie că doi oficiali bancari se aflau de asemenea în maşină, însă starea lor nu este cunoscută.

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc în timp ce maşina se afla în mişcare, la intersecţia străzilor Patission şi Marnis, la ora locală şi a României 18:30.

Papademos a fost numit premier în noiembrie 2011, într-o perioadă de criză economică şi politică. El a rămas în funcţie până în mai 2012.

De asemenea, Papademos a servit ca vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene.

Surse din serviciile elene de securitate au dejucat în ultimele două luni mai multe tentative de atacu vizând oficiali greci, germani şi ai FMI.

Un plic care conţinea gloanţe şi care era adresat secretarul general pentru Venituri Publice din Grecia a fost interceptat marţi la Atena.

În martie, poliţia a descoperit opt pachete suspecte la un centru de sortare a corespondenţei de la Atena, inclusiv unde adresate FMI din Paris şi Ministerul german de Finanţe.

Tot în martie, o scrisoare-capcană trimisă din Grecia a explodat la sediul FMI din Paris. Cu câteva zile mai devreme, un colet-capcană destinat ministrului german de Finanţe, Wolfganf Schaeuble, a fost interceptat şi distrus la Berlin, înainte să explodeze.

Anarhiştii de extremă-stânga din organizaţia Conspiraţia Celulelor de Foc a revendicat acele atacuri. Gruparea este acuzată de forţele de ordine că s-a aflat în spatele a aproximativ 150 de acte infracţionale din 2009, inclusiv trimiterea unei serii de scrisori-capcană ambasadelor europene de la Atena.
sursa: digi24.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *