Timpul.md

Externe 21 Noiembrie 2015 | 15:26

Atentate la Paris: Șapte din cele opt persoane arestate în raidul de la Saint-Denis au fost eliberate

Șapte din cele opt persoane reținute miercuri în suburbia paraziană Saint-Denis, în asaltul poliției asupra unui apartament unde se afla presupusul organizator al atentatelor de la 13 noiembrie, Abelhamid Abaaoud, au fost eliberate sâmbătă.

Cea de-a opta persoană, un bărbat care îi furnizase apartamentul lui Abaaoud, rămâne în schimb în arest, a precizat aceeași sursă.

Înainte de reținerea sa în contextul raidului, acest bărbat, Jawad Bendaoud, a explicat pentru AFP că a găzduit, 'ca o favoare', două persoane "care veniseră din Belgia" și care "voiau doar apă și să se roage".

El a fost condamnat în 2008 la opt ani de închisoare pentru 'lovituri cauzatoare de moarte' și a ieșit din detenție în 2013.

Arestul său poate fi prelungit până la șase zile, așa cum se întâmplă în cazul unei anchete teroriste într-o situație de amenințare iminentă.

Celelalte șapte persoane eliberate sâmbătă sunt o femeie reținută în compania lui Jawad Bendaoud pe o stradă nu departe de locul raidului și "șase persoane care se aflau în imobil sau în apropiere", potrivit parchetului.

La o săptămână de la atentate, anchetatorii încep să aibă o idee mai exactă a membrilor celor trei comandouri, formate în total din zece jihadiști, care au ucis 130 de persoane la 13 noiembrie la Paris.

Însă rolul unuia dintre ei, Salah Abdeslam, nu a fost clarificat încă. Acest bărbat, care cel mai probabil s-a deplasat în Belgia la o zi după atacuri, este în continuare căutat de poliție.

Sursa: Agerpre

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus