Chișinău

Atenţie! Mâine, Chişinăul va fi trezit de sirene

Aplicaţiile vor începe în oraş la orele nouă dimineaţa, odată cu includerea sirenelor ce vor dura timp de 3 minute.

Consecinţele seismului simulat vor fi variate şi vor include lichidarea incendiilor de proporţii cu evacuarea şi salvarea persoanelor, lichidarea scurgerii substanţelor puternic toxice, localizarea focarului de gripă aviară, precum şi alte urmări ale cutremurului.

La orele şapte se va organiza revista de front, cu evaluarea pregătirii echipajului pentru aplicaţii, care va avea loc  la staţia termenus a rutei troleibusului 24, de pe strada Mircea cel Bătrîn.

Prima locaţie afectată de seismul improvizat va fi un bloc locativ din strada Mircea cel Bătrîn, sectorul Ciocana, după care vor urma alte 6 locaţii cum ar fi: CET nr. 1, sectorul Rîşcani; SA „Stag Textil Industry”, sectorul Centru; Spitalul clinic municipal nr. 4, sectorul Buiucani ş.a.

Scopul acestui exerciţiu este de se verifica starea de pregătire a organelor de conducere la nivel de municipiu, sector, oraş, sat, obiectiv economic şi a formaţiunilor protecţiei civile pentru desfăşurarea acţiunilor de lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale cu caracter diferit.
Aplicaţii de acest nivel se organizează în municipii odată la cinci ani.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *