Chișinău

Atenţie! Scăldatul în lacurile Chişinăului este periculos

Plajele din Chişinău sunt dotate cu duşuri şi cabine de schimb, iar nisipul este afânat cu un tractor special. Autorităţile locale însă nu recomandă scăldatul în lacuri, pentru că apa nu corespunde normelor igienice. Cei care decid totuşi să intre în apă, trebuie să ştie că riscă să se îmbolnăvească de dizenterie, limbrici, bolile pielii, ascaridoză şi chiar holeră. Până şi la Valea Morilor, unde lacul este curat, cu apă de izvor, oamenilor li se recomandă să facă mai mult băi de soare. 

În acelaşi timp, şef-adjunctul Asociaţiei "Spaţii Verzi", Galina Leahu, a observat că vizitatorii plajelor lasă în urma lor gunoi. Situaţia este critică, în special, în parcul "La Izvor" unde cabinele de schimb s-au transformat în veceuri, iar plaja e plină de sticle sparte şi deşeuri. Cu toate acestea, nici Agenţia ecologică din capitală, nici poliţia nu a întocmit vreun proces verbal celor care au încălcat art. 181 al Codului Contravenţional „Cu privire la încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale”.

Primarul mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, este sigur că acest lucru se explică prin faptul că serviciile de salubrizare şi control sunt exercitate de două instituţii diferite: Asociaţia "Spaţii Verzi" (întreprindere municipală) şi Agenţia Ecologică Chişinău ( subordonată autorităţilor centrale). Edilul capitalei este convins că Asociaţia "Spaţiile verzi" trebuie să aibă dreptul de amendare a celor care îşi bat joc de munca angajaţilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *