Timpul.md

Actualitate 2 Iulie 2021 | 07:55

AUR: Pomeni electorale de la Igor Dodon. Socialistul cumpără alegătorii cu mese pompoase, iar la banchet participă și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse

 

Cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare anticipate, Igor Dodon le oferă alegătorilor pomeni electorale. De data aceasta nu prin celebrele pungi cu calendare, ci prin mese copioase în localuri de lux din capitală. Un astfel de banchet a fost surprins de președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bilețchi.

Din imaginile video postate de liderul AUR se vede că la fața locului erau parcate mai multe mașini de lux, iar unul dintre vehicule, care se presupune a fi a socialistului Igor Dodon, avea geamurile din față fumurii, contrar legislației în vigoare. Mai mult, una dintre mașini avea numere de înmatriculare care aparțin corpului diplomatic, iar după mai multe investigații, s-a stabilit că mijlocul de transport ar aparține Ambasadei Federației Ruse. Totodată, din local a fost observat ieșind comunistul Vasile Chirtoca, dar și socialistul Vlad Batrîncea.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, acest banchet reprezintă nu altceva decât o tentativă de corupere a alegătorilor. În acest sens, unionistul a chemat reprezentanții poliției.

„Suntem martorii unei situații ieșite din comun. Reprezentanții Ambasadei Federației Ruse sunt prezenți la banchetul socialiștilor și comuniștilor, iar acest lucru demonstrează în mod clar o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Chiar dacă am chemat oamenii legii, vedem că nu se întreprinde nimic pentru a stopa această ilegalitate. Încă odată vedem cum sub ochii noștri se comit ilegalități, iar Dodon și gașca sa consumă băuturi alcoolice și recurg la pomeni electorale pentru a mitui alegătorii”, a declarat Vlad Bilețchi.

VIDEO:

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus