Timpul.md

Sport 12 Ianuarie 2021 | 12:02

Auto - F1: Marele Premiu al Australiei a fost amânat până în noiembrie (oficial)

 

Marele Premiu al Australiei, care urma să se desfăşoare pe 21 martie la Melbourne, în deschiderea noului sezon de Formula 1, a fost reprogramat pe 21 noiembrie, în timp ce Grand Prix-ul Chinei, prevăzut pe 11 aprilie la Shanghai, a fost amânat la rândul său pentru o dată nedeterminată, anunţat marţi promotorul Campionatului Mondial de Formula 1, citat de AFP.

În contextul pandemiei de Covid-19, sezonul 2021 de Formula 1, care cuprinde în continuare pe hârtie 23 de Mari Premii, nu va mai debuta aşadar în Australia, ci în Bahrain, pe 28 martie, înainte de a se deplasa pe 18 aprilie la Imola (Italia), circuit revenit anul trecut în calendar, pe fondul pandemiei de coronavirus.

O altă etapă ar urma să se desfăşoare pe 2 mai, într-o locaţie nestabilită, care ar putea fi circuitul portughez de la Algarve.

Cel mai puternic campionat automobilistic al planetei se va încheia anul acesta cu o săptămână mai târziu decât era prevăzut, pe 12 decembrie la Abu Dhabi, în loc de 5 decembrie.

Anul trecut, Marele Premiu al Australiei a fost anulat cu doar câteva ore înaintea primei sesiuni de antrenamente, după ce un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv la COVID-19.

În cele din urmă sezonul de Formula 1 a început în iulie, în Austria, calendarul fiind refăcut şi cuprinzând 17 curse în Europa şi Orientul Mijlociu în loc de 22, cât fuseseră prevăzute.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus