Timpul.md

Externe 28 Aprilie 2016 | 18:35

Autoritățile italiene au arestat patru persoane bănuite că intenționau să comită atacuri teroriste

Autoritățile italiene au arestat joi dimineață patru persoane bănuite că intenționau să comită atacuri teroriste în Italia și să plece în Siria pentru a se alătura jihadiștilor, a anunțat Parchetul din Milano, citat de AFP.

Subiecții — un cuplu și alți doi bărbați — aveau cel mai probabil în plan un atentat la Roma, oraș considerat de ei 'un loc de referință pentru toți creștinii', a declarat la o conferință de presă procurorul din Milano, Maurizio Romanelli.

Cuplul de italieni dorea ca apoi să plece în Siria împreună cu cei doi copii ai lor, în vârstă de 2 și 4 ani. Lor li s-a alăturat un marocan în vârstă de 23 de ani, fratele unui alt suspect de terorism expulzat din Italia în ianuarie 2015. Un al doilea marocan a fost și el arestat.

Toți sunt bănuiți de 'participare la o asociere având ca obiectiv terorismul internațional', a menționat procurorul italian. Ei se aflau de asemenea în contact cu un alt cuplu, care a plecat în luna februarie pentru a se alătura combatanților jihadiști în Siria sau Irak, unde și-au luat și cei trei copii. Conform primelor indicii, acest al doilea cuplu ar fi format dintr-o italiancă, pe nume Alice, ce s-a convertit la islam cu opt ani în urmă și dintr-un imigrant marocan, Mohamed Koraichi, care lucra în Italia ca sudor.

Acesta din urmă a cerut din Siria cuplului arestat joi să 'acționeze oricum și oriunde' pentru 'a lovi statul italian'.

Mama lui Alice a semnalat anul trecut în luna mai că fata ei, ginerele și cei trei copii ai lor au dispărut. Înainte de plecare, Alice și-a lăsat la domiciliul din Italia un mesaj în care cere să nu fie căutată. În imaginile găsite pe profilul de Whatsapp al lui Koraichi investigatorii italieni au recunoscut copiii cuplului, îmbrăcați precum combatanții jihadiști.

Sursa: Agerpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus