Timpul.md

Sport 5 Iunie 2014 | 15:38

Autoritățile ruse i-au interzis sportivului moldovean Andrei Perpeliţa să intre în Federația Rusă

Luptătorul moldovean de stil liber, Andrei Perpeliţa, premiant la Europene are interzis de a intra pe teritoriul Federației Ruse. Sportivul a oferit în cadrul unei conferințe de presă detalii cu privire la decizia autorităților ruse.

”Federaţia a solicitat explicaţii de la organele abilitate ruse referitor la această problemă. Deocamdată, conform declaraţiilor făcute în mai curent de grănicerii ruşi, nu am dreptul să intru pe teritoriul Rusiei în decurs de 2 ani şi 2 luni. Este regretabil, pentru că nu mă simt vinovat de nimic şi am ratat cantonamentele programate la Hasaviurt, Iakutsk, dar şi participarea la turneele internaţionale din aceste oraşe, fapt ce s-a răsfrînt asupra pregătirilor de Campionatul Mondial”, a spus performerul.

Victor Peicov, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Lupte, a declarat că a expediat un demers organelor abilitate din Rusia. ”Am făcut un demers la serviciul de imigrare pentru a lămuri situaţia creată. Potrivit lor, răspunsul urmează să fie dat în termen de două luni”, a spus el.

Menționăm că, Andrei Perpeliţa (60 kg) este multiplu campion naţional, dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene, membru al Clubului Sportiv Central ”Dinamo”. Ceilalţi reprezentanţi ai selecţionatei Moldovei nu au avut probleme la frontiera cu Federaţia Rusă. Este pentru prima dată când unui performer moldovean i se aplică interdicţia de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse.

sursa: moldpres.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus