Timpul.md

Actualitate 25 Aprilie 2018 | 14:54

Averea și interesele noului primar interimar. Anul trecut a obținut aproape 300 de mii de lei

Silvia Radu a renunțat astăzi la funcția de primar interimar al mun. Chișinău și a delegat atribuțiile sale viceprimarului Ruslan Codreanu. 

Acesta va asigura interimatul până când chișinăuienii vor alege un alt edil al capitalei. Decizia Silviei Radu vine după ce a fost înregistrată în calitate de concurent electoral la alegerile din 20 mai, când se dă bătălia pentru mandatul de un an în funcția de primar general al Chișinăului.

Ruslan Codreanu este viceprimar din 6 noiembrie 2017, atunci când a fost desemnat de Nistor Grozau, cel care la acea perioadă exercita atribuțiile ex-edilului Dorin Chirtoacă, judecat în două dosare penale. În aceeași zi, Grozavu a desemnat-o și pe Silvia Radu viceprimară, iar la scurt timp a avansat-o în fotoliul de primară interimară.

Potrivit actului de avere și interese pentru 2017, familia a avut venituri de peste 292 de mii de lei: 12 mii de lei constituie salariul să de viceprimar pentru două luni din 2017, cu 22 358 de lei a fost remunerat în funcția de consilier municipal, cu 60 050 de lei a fost plătit de Secretariatul Parlamentului, iar 82 514 reprezintă remunerarea în calitate de expert la IPRE. Soția acestuia a contribut la bugetul familiei cu 115 209 lei – salariul la Institutul pentru Politici Publice.

Mai multe detalii pe zdg.md.

Sursa: zdg.md
Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus