Timpul.md

Cultură 1 Octombrie 2014 | 14:35

Babuc: Scopul meu a fost să aduc cultura și tradițiile naționale mai aproape de oameni

Ministrul culturii, Monica Babuc a declarat azi în fața presei, că în perioada sa de activitate în cadrul instituției, s-a condus de unele priorități, care au avut drept scop abordarea corectă a relațiilor culturale din Republica Moldova.

Aceasta a ținut să menționeze, în raportul său de activitate în calitate de ministru, că printre acestea se numără: oganizarea mai multor evenimente culturale, festivaluri care promovează tradițiile, editarea și reeditarea cărților mai multor scriitori autohtoni și renovarea importantelor edificii culturale din țară.

”Scopul principal în activitatea mea de ministru al Culturii este să aducem cultura și tradițiile naționale mai aproape de oameni, să devină o parte mai importantă a vieții lor”, a declarat ministrul Monica Babuc, care și-a prezentat astăzi raportul de activitate, la sediul PDM.
Babuc a subliniat în cadrul discursului că evenimentele culturale pe care le-a promovat Ministerul Culturii au contribuit la îmbunătățirea vieții spirituale ale familiilor din Moldova. „Numărul spectacolelor și concertelor a depășit cifra de 250 numai în prima jumătate a anului curent, dintre care 35 au fost o premieră absolută. Doar la Festivalul iei au participat cca 7 mii de oameni, iar la festivalul Internațional de Muzică Mărțișor - numărul vizitatorilor a depășit 31 de mii”.

Printre reușitele Ministerului Culturii se numără renovarea arenei mici a Circului din Chișinău, care în anul curent și-a deschis ușile pentru vizitatori după o pauză de mai bine de 10 ani. ”Prima stagiune a circului a avut un mare succes, fiind vizitată de peste 7 mii de spectatori. În același timp, actorii de circ din țară și-au recăpătat locurile de muncă”, a adăugat ministrul Babuc.

De asemenea, au fost editate operele autorilor autohtoni Ion Druță, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Dumitru Matcovschi, aceste volume fiind distribuite cu titlu gratuit în toate bibliotecile publice din țară. Un alt success este Programului Novateca, în cadrul căruia 350 de biblioteci publice din 19 raioane vor fi dotate cu calculatoare pentru asigurarea accesului public a vizitatorilor la internet.

Amintim că miniştrii democraţi prezintă astăzi raportul de activitate în faţa cetăţenilor, într-o serie de conferinţe de presă maraton ce au loc la sediul PDM din Chișinău. Rapoartele miniştrilor PDM pot fi urmărite online, pe site-ul www.privesc.eu, iar înregistrările vor fi publicate şi pe pagina web a Partidului Democrat.
 
Sursa: timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus