Timpul.md

Actualitate 6 Mai 2020 | 14:24

Bancul zilei de la transnistreni: OMS merge în stânga Nistrului pentru... un schimb de experiență

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății vor ajunge astăzi la Tiraspol. Aceștia urmează să viziteze Centrul de Criză al așa-numitului Minister de Interne, instituțiile medicale și laboratorul COVID.

Presa transnistreană numește vizita OMS „un schimb de experiență”.

Ruslan Mova, așa-zisul ministru de interne al Transnistriei, a declarat că autoritățile vor ține cont de critici dacă acestea vor fi constructive și adecvate.

„OMS este interesată de experiența Transnistriei în lupta cu coronavirusul. Profilactica am început-o încă de la sfârșitul lunii ianuarie. Apoi măsurile au fost introduse în alte state. Pe această cale a mers și Moldova. În același timp Chișinăul continuă să încurce țara noastră în lupta cu COVID-19”, a scris presa din stânga Nistrului cu câteva zile înainte de vizita OMS.

Amintim că OMS organizează vizita în stânga Nistrului la solicitarea Chișinăului. Solicitarea a venit după ce OSCE a informat despre lipsa planurilor de convocare a reuniunii în format 5+2 pentru reglementarea conflictului transnistrean, cerută de Chișinău, la care să fie examinată situația COVID-19 și aspectele de sănătate în regiune.

https://www.realitatea.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus