Actualitate

Basescu – 50,33%, Geoana – 49,66%

Traian Basescu, candidat independent, sustinut de PD-L la alegerile prezidentiale, a obtinut 50,33% din voturi la al doilea tur de scrutin, iar candidatul PSD+PC, Mircea Geoana, 49,66%, potrivit rezultatelor centralizate de Biroul Electoral Central, dupa numararea a 100 procente din voturi.

Peste 140 mii de cetateni romani au votat in cele 294 de sectii de vot organizate peste hotare, cea mai ridicata prezenta inregistrandu-se in Italia, Spania si R. Moldova.

In Italia au votat peste 42.000 de cetateni, in Spania 35.800, iar in R. Moldova si-au exercitat dreptul la vot aproape 12.250 de alegatori. Astfel, prezenta la vot peste hotare poate fi considerata foarte mare, de exemplu, in R. Moldova participand la vot cu aproximativ 4 mii de alegatori mai mult decat in turul I al alegerilor.

Votul diasporei atinge aproximativ 1% din totalul de voturi pe Romania si, in conditiile in care diferenta de voturi dintre candidatii PDL si PSD este mai mica de un procent, expertii considera ca soarta viitorului presedinte a fost decisa de romanii care au votat in afara tarii.

Dupa „Info-Prim Neo”

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *