Timpul.md

Politică 2 Aprilie 2015 | 08:39

Băsescu vine astăzi la Chișinău pentru două zile

Fostul președinte al României, Traian Băsescu vine astăzi, 2 aprilie, în Republica Moldova.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al președinției de la Chișinău, Vlad Țurcanu, Traian Băsescu își onorează astfel o promisiune mai veche, dată președintelui moldovean, Nicolae Timofti, de a vizita Republica Moldova după expirarea mandatului său de șef de stat.

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat, miercuri, 1 aprilie, într-o postare pe Facebook, că pe 2 și 3 aprilie va efectua o vizită privată în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti. „Atât în prima zi, cât şi în cea de-a doua zi a vizitei vom avea discuţii consistente legate de situaţia de securitate din regiune, situaţia de securitate a României şi a Republicii Moldova, evoluţia proceselor de apropiere de Uniunea Europeană a Republicii Moldova, precum şi relaţia bilaterală", precizează Traian Băsescu.

Fostul președinte mai anunță că va vizita biserica de lemn maramureşeană „Sfinţii Martiri Brâncoveni" dăruită de România, Cetatea Soroca şi va avea și o întâlnire cu presa.

El menționmează că în timpul acestei vizite îi va fi conferit Ordinul „Ştefan cel Mare". „Fac precizarea că poziţiile pe care le voi exprima în această vizită privată NU ANGAJEAZĂ ROMÂNIA", subliniază Traian Băsescu.

sursa: timpul.md/deschide.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus