Timpul.md

Actualitate 27 Iunie 2019 | 13:06

Bătaie de joc: după ce a finanțat ilegal PSRM-ul, Rusia face să fie „pace și prosperitate în Moldova”

Președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Veaceslav Volodin, a felicitat-o pe Zinaida Greceanîi pentru alegerea sa în funcția de speaker al Legislativului de la Chișinău. În cadrul întrevederii cu delegația parlamentară la Moscova, Volodin a spus că deputații din Moldova „au venit în vizită la prieteni”.

„Colegii dumneavoastră au venit în Rusia, țară care sincer face multe lucruri pentru ca în Republica Moldova să fie pace și prosperitate. Propun să discutăm subiectele, rezolvarea cărora, sperăm, va duce la o viață mai bună în țara noastră și în Republica Moldova”, a declarat politicianul rus.

Potrivit lui Volodin, relațiile trebuie să fie construite în baza „cooperării bilaterale, încrederii, dialogului, neîmplicării în treburile interne altor state și fără a aplica duble standarde”.

Amintim că Federația Rusă a șantajat de mai multe ori Chișinăul cu embargouri la fructe, vinuri și alte produse din Republica Moldova, ceea ce a dus la pierderi enorme pentru cetățenii moldoveni și buget.

Din 1992 militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova, deși de mai multe ori li s-a cerut retragerea completă și necondiționată a forțelor militare de pe teritoriul Republicii Moldova. Ultima dată o astfel de declarație a adoptat Adunarea Generală a ONU. Totuși, Kremlinul refuză să se conformeze.

La fel, pe teritoriul Republicii Moldova este amplasat depozit militar în Cobasna. Deși autoritățile de la Chișinău și Kiev, de mai multe ori, au cerut rușilor evacuarea armamentului, asigurând „coridor verde”, însă Moscova, sub diferite pretexte, refuză acest lucru.

Zinaida Greceanîi, alături de parlamentarii Oazu Nantoi, Alexandru Slusari și Ion Ceban se află într-o vizită oficială în Federația Rusă.

Sursa: https://deschide.md/

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus