Actualitate

Beţişor: Martorii în cazul lui Filat confirmă obiectul învinuirii. Avocaţii: Aceştia mai degrabă se autoincriminează

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat, a spus că dacă acest proces ar fi public nu ar mai fi loc de speculaţii şi minciuni. „În general, aceşti martori probabil trebuie investigaţi privind acţiunile săvârşite. Ei mai puţin incriminează lui Vlad Filat, mai mult se incriminează pe ei. Spre exemplu unul dintre martori a recunoscut că în complicitate cu Ilan Şor a organizat transferarea unor bani, astfel încât, aceştia să ajungă mai repede la Şor. Până astăzi nu s-a demonstrat că Vlad Filat a beneficiat de aceşti bani. Insistăm ca procurorii şi judecătorii să accepte cererea noastră ca şedinţele să fie deschise”, a spus avocatul.

Următoarea şedinţă este programată pentru joi, 31 martie, la ora 10.30, unde vor fi audiaţi tot martorii acuzării. Martorii apărării vor fi audiaţi imediat cum se încheie audierea martorilor acuzării, care sunt circa 30 la număr.

Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară şi reţinut pe 15 octombrie 2015. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă şi riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine anumite funcţii publice. Acesta pledează nevinovat.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *