Actualitate

Biserica Ucrainei: Jumătate din parohiile Bisericii Ruse vor adera la Biserica unificată a Ucrainei

Reprezentantul Bisericii de la Kiev a menționat că, în prezent Patriarhia Moscovei are 12.000 de parohii în Ucraina și că, în opinia sa, jumătate dintre ele se vor alătura biserici locale unificate.

„Apoi, în viitor, în următorii câțiva ani, cred că alte două treimi dintre cei rămași vor adera și, pe termen lung, credem că în Ucraina nu va mai exista Biserica Patriarhiei de la Moscova. Pentru ca, asa cum Georgia are Biserica georgiană, Bulgaria – Biserica bulgara, România – Biserica română și Ucrain va avea doar Biserica ucraineana. In aceste tari nu există Patriarhia Moscovei, pentru că este o anomalie din punct de vedere canonic. Iar cu timpul, dupa ce Biserica Rusă va recunoaște autocefalia Bisericii din Ucraina, va definitiv rezolvată această problemă” – a spus Zorea.

La 11 octombrie, în urma întrunirii Sinodului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol, a fost făcută publică decizia acestuai conform căreia Patriarhia Ecumenică continuă procedura de acordare a autocefaliei Bisericii Ucrainei.

Sursa: paginaderusia.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *