Timpul.md

Actualitate 13 Mai 2021 | 14:42

Blocul electoral Dodon-Voronin este orchestrat de Moscova, susține Alexandru Tănase, fostul președinte al Curții Constituționale

 

În spatele creării blocului electoral dintre PSRM și PCRM ar sta Federația Rusă. De această părere este fostul președinte al Curții Constituționale, expertul în drept constituțional Alexandru Tănase.

„Este gruparea pro-rusească care putea fi determinată să se coaguleze din altă parte, pentru că singurul centru influent care poate pune presiune pe toți se află la Moscova și cred că acolo trebuie căutat cel care regizează unificările între personaje care, să am pardon, dar relația lui Igor Dodon cu Vladimir Voronin și toate insultele care, nici nu-i vorba de critici, au fost chestii foarte urâte care s-a spus reciproc, chiar umilință, inadmisibile, într-un context normal”, a declarat expertul în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Potrivit lui, Rusia este cea care orchestrează o anumită coagulare a forțelor: „Exact cum a fost și în trecut când spunea Vladimir Voronin, când l-a sprijinit pe Igor Dodon, a zis că «это сукин сын, но это наш сукин сын» (este fiu de cățea, dar e de-al nostru – trad.), lui îi aparține expresia. Cred că bagheta acolo se află, deoarece ei sunt acei care ar beneficia pe seama unui astfel de mariaj care, într-un fel sau altul, ar demonstra că partida rusească nu pierde teren în Moldova”.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus