Timpul.md

Economie 19 August 2021 | 07:08

BNM o atenționează pe Gavrilița: Creșterea pensiei minime ar putea influența o creștere a prețurilor

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o ședință de lucru cu Guvernatorul Băncii Naționale, Octavian Armașu. În cadrul acestei ședințe, Gavrilița a informat guvernatorul despre politicile Guvernului care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare, în special intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale și modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă, potrivit sinteza.org .

Premierul Gavrilița a informat managementul Băncii Naționale despre sumele care urmează să fie primite în perioada imediat următoare de Republica Moldova din partea Uniunii Europene, Fondului Monetar Internațional și altor parteneri de dezvoltare. De asemenea, Natalia Gavrilița a prezentat viziunea Guvernului privind domeniile economice cu un potențial maxim de creștere și a modului în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.

Ambele părți s-au arătat deschise pentru cooperare și schimb de opinii cu privire evoluțiile în sectorul real și guvernamental în scopul menținerii stabilității macroeconomice și sporirea potențialului de creștere economică.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus