Timpul.md

Actualitate 10 Septembrie 2021 | 11:16

BNM pune în circulație o monedă nouă comemorativă

Începând de astăzi, 10 septembrie 2021, Banca Națională a Moldovei pune în circulație ca mijloc de plată, o monedă comemorativă care este dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național din Chișinău actualul Teatrul Național „Mihai Eminescu", ca primul teatru stabil de expresie română de la est de Prut.

Clădirea Teatrului Național „Mihai Eminescu", a fost construită în anii 30 ai secolului al XX-lea, are statut de monument de artă, arhitectură și istorie de însemnătate națională, inclus, la inițiativa Academiei de Științe a Moldovei, în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat. Moneda din argint are valoarea nominală de 100 lei și un tiraj de 300 unități și va completa seria „Evenimente istorice”.

Moneda comemorativă, ambalată în capsulă de metacrilat transparent și cutie de prezentare, este însoțită de un certificat de autenticitate, redactat în limbile română și engleză, semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Monedele comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus