Actualitate

Bombă în lumea fashion-ului: Se vinde Versace

Legendara casă de modă Versace este pe punctul de a fi vândută unei companii din SUA pentru 2 miliarde de dolari, potrivit celui mai mare ziar din Italia, Corierra della Sera, citat de Fortune.com.

Cumpărătorul este Michael Kors Holdings, care va prelua acțiunile investitorului privat Blackstone și va păstra implicarea familiei Versace în cadrul business-ului, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Sursele au declarat că anunțul oficial de la Milano va veni marți, când directorul creativ Donatella Versace a programat o întâlnire cu personalul.

Casa de modă italiană, care realizează mai mult de jumătate din vânzările sale în Asia, ar fi o bijuteria coroanei pentru Michael Kors Holdings, care a cumpărat anul trecut marca de încălțăminte Jimmy Choo pentru 1,2 miliarde de dolari.

Un alt cumpărător potențial al cărui nume era vehiculat în cadrul evenimentului “Săptămâna modei” din Milano era Tiffany & Co. grup condus în prezent de CEO-ul italian, Alessandro Bogliolo.

Grupul de capital privat Blackstone a cumpărat o participație de 20% în Versace în 2014, evaluând compania la 1 miliard de dolari, pentru a finanța extinderea la nivel global, cu scopul de prelua publicul brandului. Restul companiei este deținut în acest moment de familia Versace.

Jonathan Akeroyd, CEO-ul Blackstone, a declarat pentru Reuters în ianuarie că nu a existat nici o grabă privind un eventual IPO (ofertă publică initială).

Reprezentanții companiei au spus însă că intenționează să iasă din acționariatul Versace în următoarele câteva luni.

Casa de modă, fondată de designerul Gianni Versace în 1978, a înregistrat anul trecut vânzări de 686 de milioane de euro și un profit net de 15 milioane de euro. Akeroyd a declarat, în iunie, că se așteaptă ca cifra de afaceri să depășească 1 miliard de euro pe termen scurt.

https://realitateafinanciara.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *