Timpul.md

Externe 27 Iunie 2019 | 18:38

Bombardamentele continuă în Donbas, un alt soldat a fost rănit

De la începutul zilei de astăzi, mercenarii din Federația Rusă trag iarăşi în Donbas focuri de artilerie și mortar, interzise de acordul de pace de la Minsk. Un soldat ucrainean a fost rănit, transmite Ministerul Apărării al Ucrainei, citat de Cenzor.net. 

Astfel, numai în această zi, mercenarii ruşi au încălcat regimul de încetare a focului de 12 ori, inclusiv prin utilizarea artileriei de mare calibru. „De la începutul zilei, au fost înregistrate douăsprezece încălcări din partea rușilor în regiunea Donbas. (...) În timpul luptelor, artileria rușilor a lovit în fortificațiile noastre defensive de lângă Novolugansk, Starognatovka, Svetlodarsk, Novgorodsk și satul Hutor Vilny. În plus, incendiile produse de inamic, provenite de la lansatoarele automate de grenade și vehicule de luptă pentru infanterie, au fost înregistrate în zonele Orehovo, Opitnoe și Zolotoe-4”, se arată în comunicatul ministerului.

„De la începutul zilei, trupele ucrainene au efectuat acțiuni de apărare active și au răspuns inamicului cu foc din mijloace standard, fără folosirea armelor interzise. Potrivit unor informații preliminare, un ucrainean a fost rănit astăzi”, precizează Ministerul Apărării de la Kiev.

„În ciuda unui astfel de început „agitat” al zilei, personalul militar al Forțelor Armate din Ucraina menține în siguranță apărarea și controlează mişcările inamicului de-a lungul întregii linii de confruntare militară”, a dat asigurări ministerul.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus