Opinii și Editoriale

Brigada Fulger e condusa de un… ministru comunist

Cand, la 7 septembrie 2009, in TIMPUL a aparut un articol sub titlul „Fulger pregateste un trasnet”, mi-am facut impresia ca autorul, Gheorghe Budeanu, a fost prezent la acea marsava sedinta a corpului de ofiteri a Brigazii de Politie cu Destinatie Speciala „Fulger”, condusa de generalul V. Botnari si I. ?urcan. Zic astfel pentru ca el a descris detaliat ce s-a petrecut acolo, in seara lui 4 septembrie.

Citind acest articol, m-am bucurat ca s-au gasit printre noi si ofiteri patrioti, care au informat societatea despre o eventuala provocare ce putea sa se termine cu urmari foarte grave pentru noua guvernare. Acum, analizand starea de lucruri din Brigada „Fulger”, din care am fost nevoit sa ma pensionez, ma gandesc ca acel articol nu a fost citit nici de presedintele tarii, nici de premier , nici de ministrul de Interne. Altminteri, I. ?urcan n-ar mai fi fost si azi comandantul Brigazii „Fulger” – el, care
in cele doua campanii electorale din 2009 a facut o agitatie antidemocratica deschisa si fara de precedent. Practic in brigada se afla un ministru al PCRM.

Comandantul I. ?urcan personal repartiza foile volante ale PCRM si-si obliga subalternii sa faca agitatie electorala in favoarea PCRM in toate raioanele republicii. Nici nu mi se intoarce limba sa vorbesc despre zoile pe care el le turna in capul partidelor liberale, indeosebi, al PLDM. In prezent, pentru ca ?urcan a fost lasat in functie, de la „Fulger” au plecat si continua sa plece adevaratii sustinatori ai democratiei. In schimb, au ramas in diferite functii fostul sofer al generalului Papuc (maior Breabin); fostul sofer al viceministrului de Interne Valentin Zubic (locotenent-major Petraru), ex-soferul dlui Cosovan si multi alti indivizi care-si continua munca in favoarea… fostilor stapani.

Dupa evenimentele din aprilie 2009, ?urcan instruia personal fiecare colaborator care era invitat la Procuratura, dandu-i dispozitie ca nici intr-un caz sa nu recunoasca faptul ca membrii Brigazii, in seara zilelor de 7 si 8 aprilie, au fost la sediul MAI sau in Piata Marii Adunari Nationale. La cheremul lui I. ?urcan activeaza si sectia de investigatie si informatie a Brigazii in care, conform statelor de personal, trebuie sa fie sapte colaboratori, dar, de fapt, sunt 15-16 – si nimeni nu stie cu ce se ocupa acestia, deoarece dl ?urcanu si pana in prezent are intalniri frecvente cu fostii sai stapani (Papuc, Voronin, Zubic).

Acestea fiind spuse, ma intreb si va intreb si pe dumneavoastra, stimati conducatori ai tarii: cu ce a magulit I. ?urcan conducerea MAI – ori, poate, pe demnitarii de rang mai inalt? – ca a fost lasat in functie? Daca nu va avea raspuns la aceste intrebari, societatea risca sa-si piarda putina increderea intr-un viitor mai bun.

P. X., un ofiter in rezerva al Batalionului „Fulger”

Nota: Daca presedintele Ghimpu sau premierul Filat, sau ministrul Catan vor dori sa ia legatura cu semnatarul, coordonatele lui se afla la redactie
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *