Timpul.md

Actualitate 4 August 2021 | 12:07

Business pe telegram! Doi tineri au fost prinși de poliție că vindeau droguri pe o rețea de socializare

Doi tineri au fost reținuți de polițiști, aceștia vindeau droguri pe telegram ( rețea de socializare). Aceștia obțineau un venit de aproximativ 10 000 lei.

În urma acțiunilor întreprinse de poliție au fost reținute trei persoane și au fost ridicate circa 1 kg de mefedron. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 600 000 lei.
Grupul dat a fost documentată pe parcursul a trei luni, timp în care polițiștii au stabilit că suspecții, în vârstă de 25 și 30 de ani, fiind domiciliați temporar în capitală, au creat o schemă prin care gestionau o rețea de comercializare a drogurilor, și anume prin intermediul aplicației Telegram, fiind administrată de unul din membrii grupării.
Utilizatorii aplicației primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziționării drogurilor, acestea erau ascunse în locuri mai puțin aglomerate, iar coordonatele și fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicația telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.
Ca urmare a intervenției poliției, la sfârșitul lunii iulie, au fost reținute trei persoane, doi dintre ei au fost prinși în timp ce plasau drogurile în ascunzișuri.
Polițiștii au identificat 25 de locații cu droguri plasate în ascunzișuri.
În total au fost ridicate droguri cu masa totală de aproximativ 1 kg de mefedron, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.
Suspecții sunt arestați pentru 30 zile. Dacă va fi demonstrată vinovăția acestora, ei riscă închisoare de la 7 la 15 ani.Sursa: jurnal.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus