Actualitate

Buzău şi Soroca s-au înfrăţit pe vecie. Primarii celor două oraşe au semnat un acord de înfrăţire special / VIDEO

La şedinţa CLM de luni din Palatul Comunal au participat şi oaspeţi sosiţi tocmai din Republica Moldova, respectiv primarul Victor Său şi consilierii locali ai oraşului Soroca. Cele două părţi au semnat prelungirea pentru totdeauna a acordului de înfrăţire a oraşelor Buzău şi Soroca. Evenimentul a debutat cu intonarea celor două imnuri naţionale.

 
Acordul de înfrăţire vizează şi o colaborare în plan economic, nu doar schimburi de experienţă între angajaţii primăriilor Buzău şi Soroca sau vizite reciproce între elevi şi cadre didactice, aşa cum s-a întâmplat până acum.
 
În cadrul şedinţei, primarul de Buzău, Constantin Toma, şi-a exprimat convingerea că acest document va crea noi oportunităţi de dezvoltare în toate domeniile pentru ambele localităţi. 
 
„Astăzi, în ultima şedinţă de consiliu local, şedinţa normală, am avut o şedinţă comună cu Consiliul Local Soroca şi am pus pe ordinea de zi înfrăţirea pentru totdeauna cu acest oraş din nordul Moldovei. A fost o înţelegere pe cinci ani care s-a terminat în 2017, deci nu mai funcţiona şi am considerat, având în vedere Centenarul de anul viitor, să încercăm să facem o şedinţă comună cu ei”, a explicat primarul oraşului, Constantin Toma.
 
Festivităţile de la Primăria Buzău s-au încheiat cu un moment artistic susţinut de Grupul Vouă.
 
Proiectele social-culturale realizate între Buzău şi Soroca au început în anul 1993, iniţiatorii fiind, pe de-o parte, Alexandru Oproescu, fost director al Bibliotecii Judeţene Buzău, iar de cealaltă parte, Ana Bejan, pe atunci prefect al raionului Soroca.
 
Situat în nord-estul Moldovei, Soroca este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Moldova, fiind celebră în special pentru Cetatea Soroca, obiectiv turistic vizitat anual de către zeci de mii de  turişti. Acolo funcţionează o filială a Bibliotecii Judeţene Buzău dar şi o biserică românească, prin eforturile preotului buzoian Mihail Milea, cel care deţine titlul de cetăţean de onoare al celor două oraşe surori.
 

 

Autor: adevarul.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *