Timpul.md

Actualitate 5 Septembrie 2018 | 11:43

CA ÎN EVUL MEDIU / Mitropolia Moldovei subordonată Moscovei îndeamnă slujitorii să oficieze rugăciuni și slujbe pentru IZBĂVIREA de rujeolă

Mitropolia Moldovei se arată îngrijorată de situația epidemiologică privind rujeola, lansând un îndemn către slujitori de a oficia în sfintele locașuri rugăciuni și slujbe pentru izbăvirea de această maladie contagioasă.

„ Această situație fără precedent în ultimii 10 ani are efecte foarte grave în special în rândul copiilor, fiind înregistrate deja 142 de cazuri confirmate de rujeolă”, se arată în mesajul Mitropoliei.

Astfel, preoții sunt îndemnați să oficieze Taina Sfântului Maslu, cereri speciale pentru cei bolnavi rostite în cadrul Sfintei Liturghii.

De asemenea, Mitropolia binecuvântează ca preoții să se implice alături de autoritățile locale și instituțiile medicale din localități la informarea și prevenirea maladiei în societate prin intermediul cuvintelor predicatoriale, dar și la asistența religioasă a credincioșilor, „astfel încât să contribuie cu toți împreună la creșterea unei generații sănătoase atât din punct de vedere trupesc, cât și duhovnicesc”.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că în perioada 01 ianuarie – 04 august în țară au fost înregistrate 198 cazuri de rujeolă confirmate atât de laborator, cât și clinico-epidemiologic. În primele 4 zile ale lunii septembrie au fost înregistrate 4 cazuri noi de rujeolă pe teritoriul țării.

Numărul cazurilor suspecte este 68 care sunt în proces de investigare.

Teritoriile afectate de rujeolă în ultima săptămână sunt: Ceadîr-Lunga,Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul, Hîncești, Cantemir, Ocnița și Chișinău.

ANSP a îndemnat toată populația să se vaccineze cât mai urgent. Vaccinarea este metoda cea mai sigură şi mai eficientă de protejare a copiilor împotriva unor boli extrem de severe.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus