Moldova

Cadeţii moldoveni au obţinut şase medalii la Sarajevo

Pentru prima dată în istoria statului independent Republica Moldova, lotul nostru s-a deplasat cu avionul la un eveniment de lupte rezervat tinerilor sportivi, fapt care a diminuat substanţial oboseala fizică şi psihologică din startul competiţiilor.

În total, pe saltelele de luptă din Sarajevo au concurat 22 de sportivi moldoveni încadraţi în limitele categoriei de greutate 38-85 kilograme.
Programul competiţional al forului sportiv din Bosnia şi Herţegovina a fost inaugurat de luptătorii de stil liber. Pregătiţi de antrenorul Boris Sava, secundat de Vladimir Gotişan şi Sergiu Gurin, cei şapte reprezentanţi din R. Moldova au înregistrat evoluţii diferite, reuşind să cucerească o medalie de argint prin Vadim Saculţan (42 kg) şi una de bronz – Ivan Zamfirov (46 kg). E de remarcat că ambii premianţi sunt originari din provincie – Teleneşti şi, respectiv, Comrat.

Şapte luptătoare a delegat R. Moldova şi la competiţiile feminine. Cel mai bun rezultat în acest concurs l-a obţinut reprezentanta Hânceştilor, eleva Liceului-internat republican cu profil sportiv Maria Canaţui.

Ultimii pe saltea au păşit luptătorii de stil greco-roman, care au obţinut cele mai multe medalii. Chişinăuianul Petru Şevciuc (69 kg) şi tiraspoleanul Dmitri Dobrov (58 kg) au devenit vicecampioni europeni, iar cel mai uşor dintre cei şapte participanţi, Daniel Cataraga (42 kg), a urcat pe treapta a treia a podiumului.

La o conferinţă de presă, convocată la Ministerul Tineretului şi Sportului, după revenirea lotului nostru în patrie, preşedintele Federaţiei moldoveneşti de lupte, Victor Peicov, a oferit fiecărui medaliat premiile – devenite deja o bună tradiţie în cadrul forului de profil – câte o pereche de încălţăminte sportivă şi 100 de dolari SUA. De asemenea, sportivii au primit cadouri din partea ministerului de specialitate.
Antrenorul formaţiei de lupte greco-romane, Ion Gheorghiţă, a menţionat pentru TIMPUL că sportivii au avut parte de condiţii bune de pregătire pentru competiţie, dar faptul că ei nu au fost echipaţi corespunzător a generat o imagine mai puţin bună a R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *