Bună Dimineața

Cadourile din internate

Sigur, vrem să devenim mai buni atunci când e sărbătoare și să îi ajutăm pe cei sărmani. Oamenii donează din puținul pe care îl au, iar copii devin fericiți. Așa își imaginează fiecare despre cum au loc donațiile la orfelinate, însă realitatea este cu mult departe de această imagine ideală.

Se adună haine, dulciuri și alte lucruri care ar fi necesare. Se merge la copii, se stă o oră, se face o poză cum se dau cadouri, iar apoi oamenii pleacă. Ulterior, au uitat de ei. Însă, copii au rămas acolo unde au fost întotdeauna. De această dată, cu inima sfâșiată de două ori. Toate aceste sărbători și acte de caritate le adâncește singurătatea și nesiguranța zilei de mâine, pentru că le amintește că internatul este casa lor și cei care vin în vizite unice sunt niște străini.

Poate cei care vin își dau seama că copiii au nevoie căldura de acasă, cea care se formează în sânul familiei, lângă brad, dar ei nu le pot oferi nimic mai mult decât o haină. Cei mici au nevoie de sprijin și de înțelegere, de îmbrățișare.

Dacă nu puteți face nici atât, vă rog, mergeți mai des la ei. Fiți prezenți în așa fel încât să știți cum îi cheamă pe cei zece copii de acolo, sau măcar să vă sune unul dintre ei și să vă spună durerea sau bucuria pe care o are.

Dar cel mai mare cadou pe care ați putea să-l faceți, este să deveniți un asistent parental pentru unul dintre copii. Vedeți mai multe detalii în imaginea de mai jos.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *