Carte

Calendar ortodox 8 iulie 2021. Ce este interzis să faci astăzi

Sfantul Epictet era originar din partile Rasaritului. A primit harul preotiei si s-a invrednicit de darul vindecarii orbilor, ologilor si a celor demonizati.

Nu si-au facut cunoscute rudele si nici locul de natsere, ci doar faptul ca sunt crestini. Au fost supusi la diferite chinuri, dar in urma lor au ramas nevatamati. In urma acestor minuni, comandantul a poruncit sa nu li se dea hrana si apa timp de 30 de zile. Vor iesi biruitori si dupa cele 30 de zile de infometare.

Dupa Edictul de la Milan, din anul 313, trupurile Sfintilor Epictet si Astion au fost ingropate in cripta bazilicii episcopale din Halmyris. Au ramas necunoscute celorlalti crestini, pana in data de 15 august 2001, cand ele au fost descoperite si depuse in Catedrala arhiepiscopala din Constanta.

Sărbătorile marcate cu cruce neagră în calendarul ortodox sunt următoarele:

Sfantul Leontie de la Radauti; Sfintii Cosma si Damian, doctorii fara de arginti, Sfantul Voievod Stefan cel Mare, Sfantul Atanasie de la Aton, Sfanta Mucenita Chiriachi, Sfintii Epictet si Astion, Sfantul Pangratie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Neamt, Cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromita; Sfanta Veronica; Sfantul Paisie Aghioritul; Sfintii Mucenici Proclu si Ilarie, Sfantul Emilian de la Durostor; Sfantul Cuvios Pamvo, Sfantul Ermolae; Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel, Sfantul Mucenic Pantelimon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *