Sport

Campioana R. Moldova se pregateste pentru derbiurile de foc cu Dacia si Steaua

„Sheriff Tiraspol” se apropie incet, dar sigur, de prima pozitie din campionatul republican de fotbal. In ultimul meci al etapei a XVIII-a din Divizia Nationala, formatia din stanga Nistrului a invins gruparea „Academia UTM Chisinau”, unul din outsiderii clasamentului actual.

Partida s-a disputat in dupa-amiaza zilei de marti si nu a fost una bogata in continut fotbalistic, spre dezamagirea publicului, desi s-a incheiat cu un rezultat pozitiv in favoarea campioanei, scor 1-0. Chiar daca si-a dominat clar adversarul, Sheriff a marcat golul victoriei abia la mijlocul reprizei secunde. Sarbul Vladimir Brankovic a inscris cu un sut senzational de la 25 de metri. Stafful tehnic al tiraspolenilor a menajat mai multi dintre titulari, in timp ce africanii stranieri Benjamin Balima, Florent Rouamba si Abdul-Gafar Mamah au fost convocati la selectionatele nationale ale tarilor lor.

Victoria obtinuta in meciul cu „academicienii” a fost a sasea consecutiva pentru multipla campioana a R. Moldova.
Ca rezultat al acestui succes, Sheriff totalizeaza 37 de puncte si ocupa deocamdata pozitia a treia in clasament, la cinci puncte in spatele liderei Dacia Chisinau, avand si trei meciuri mai putin disputate. Decizia timonierului belarus Leonid Kuciuk de a-si menaja vedetele la disputa de marti nu a fost doar o intentie de a verifica nivelul de pregatire al rezervelor. In data de 18 noiembrie, Sheriff va juca la Ghidighici cu actuala lidera a clasamentului, Dacia Chisinau, un veritabil derbi care urmeaza sa stabileasca raportul de forte printre principalele protagoniste ale campionatului.

Iar in data de 2 decembrie, Sheriff va sustine un al doilea exigent test din aceasta perioada. Intr-un meci din grupele Europa League, la Tiraspol adversara a nistrenilor va fi Steaua Bucuresti. In ultima etapa a Ligii 1 din campionatul fotbalistic romanesc, formatia patronata de europarlamentarul Gigi Becali a obtinut o victorie importanta in fata echipei Unirea Alba-Iulia (2-0) si a ajuns in fruntea clasamentului, alaturi de CFR Cluj si FC Vaslui, toate acumuland cate 25 de puncte.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *