Timpul.md

Actualitate 2 Aprilie 2018 | 14:37

Candidatul Partidului Șor la Primăria Chișinău s-a născut într-o familie de deportați

Candidatul Partidului Șor la funcția de primar, Reghina Apostolova, este o personalitate cunoscută, datorită activității sale profesionale, atât în Capitală, cât, mai nou, și la Orhei, unde din 2015 îndeplinește funcția de viceprimar. Însă puțini cunosc biografia sa. Aceasta este însă extrem de interesantă și plină de detalii inedite pe care mulți nici nu le bănuiesc.

Astfel, este cunoscut faptul că Reghina Apostolova s-a născut în Siberia, în regiunea Irkutsk. Însă puțini știu că s-a născut într-o familie de deportați în perioada sovietică. A venit împreună cu familia la Chișinău când avea 4 ani și de atunci și-a petrecut întreaga viață în Capitală.

Reghina Apostolova s-a angajat în câmpul muncii deja de la vârsta de 16 ani, când mulți dintre cei de aceeași vârstă nici nu se gândesc la activitatea profesională. A început să lucreze la școala Nr.14, astăzi liceul „Natalia Gheorghiu”, unde a petrecut 46 de ani, dintre care 22 în funcția de directoare.

Pentru activitatea și succesele sale în domeniul învățământului, în anul 2007 a fost decorată cu Ordinul ”Gloria Muncii”.

Reghina Apostolova este și astăzi „legată” de liceul „Natalia Gheorghiu” – fiica sa, Irina, lucrează la aceeași instituție, iar de 10 ani este directoare. Același liceu a fost absolvit de nepoata mai mare, iar în prezent își face studiile și cea mai mică
Reghina Apostolova a acumulat în cariera sa și o vastă experiență în domeniul administrației publice locale. A deținut timp de 8 ani funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău. De asemenea, a activat și în calitate de pretor interimar al sectorului Râșcani.

Colegii o caracterizează ca pe o persoană activă, muncitoare, o bună organizatoare și care întotdeauna duce la bun sfârșit inițiativele pe care le pornește. Iar sutele și miile de chișinăuieni, în special din categoriile social-vulnerabile, îi sunt și astăzi recunoscători pentru sprijinul pe care l-a acordat Reghina Apostolova pentru rezolvarea problemelor lor.
În 2015, Primarul Ilan ȘOR a invitat-o să lucreze la Orhei în calitate de Vice Primar al orașului. Ei i-a fost încredinâată sfera de infrastructură și socială. Anume ea realizează toate proiectele senzaționale ale lui Ilan ȘOR, care au făcut din Orhei cel mai dinamic oraș din țară.

Iubește să călătorească, să crească flori și să pregătească bucate gustoase pentru cei apropiați. De asemenea, este o mare pasionată de lectură, autorii preferați fiind clasicii.

Reghina Apostolova este și o împătimită a presei, dar în continuare preferă ziarele tipărite, chiar dacă acum e „la modă” presa on-line. Ea spune că, la fel ca în alte domenii, rămâne fidelă principiilor pe care și le-a format încă din tinerețe.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus