Actualitate

Capului mafiei ruse din SUA i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova

Potrivit portalului Deschide.MD, Nayfeld a sosit pe Aeroportul Internațional Chișinău cu o cursă aeriană de la Moscova. După ce polițiștii de frontieră i-au fi verificat actele, lui Nayfeld i s-a interzia să intre pe teriotriul RM și a fost, ca atare, întors înapoi la Moscova. 

Fiind întrebat de polițiștii de frontieră despre scopul vizitei sale în Republica Moldova, Nayfeld ar fi declarat: „Am venit să beau vin”.

Nayfeld era însoțit de încă doi bărbați ruși, unul cu cetățenie austriacă, care au intervenit imediat când Nayfeld a fost luat la întrebări. Cei trei nu au putut comunica scopul vizitei, dar nici la cine au venit în ospeție, iar din acest motiv au primit interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova și au fost întorși la Moscova.

Cei trei și-au petrecut noaptea în zona neutră de pe AIC, iar dimineață au decolat spre Federația Rusă.

Cine este Boris Nayfeld și care sunt legăturile sale cu mafia rusă din SUA?

După un search pe Google, am reușit să aflăm că este vorba despre un personaj cu o impresionantă experiență criminală, a cărui viață pare a fi inspirată din filmele cu gangsteri, fiind caracterizat de Associated Press ca unul dintre cei mai notorii capi ai mafiei ruse din SUA, oar în alte surse fiind numit chiar ultimul cap al vechii mafiei rusești, care a terorizat orașele din SUA în ultimii ani ai secolului XX. 

Nayfeld a venit în SUA din Bielorusia cu un val de emigranți evrei din URSS, în anii 70, care ar fi spus că astfel a încercat să scape de persecuția religioasă, însă, din lipsă de bani, acesta s-a infiltrat în lumea interlopă americană. De-a lungul carierei sale, Nayfeld, cunoscut și ca „Biba”, a stat de trei ori la pușcărie, fiind condamnat pentru fraude economice, contrabandă cu tutun și heroină pe cale maritimă, din Thailanda.

Nayfeld a fost reținut de autoritățile americane în anul 1994, iar până anul trecut a fost ținut în pușcăriile de peste ocean.

Ulterior, când a fost eliberat, acesta a declarat că vrea să revină în patria sa, ca să înceapă o viață nouă, după ce în SUA, în timpul detenției, și-a pierdut soția, averile, și că nimic nu-l mai ține acolo.

În interviul acordat celor de la AP, Nayfeld a zis că nu regretă nimic din trecutul său criminal și, dacă ar putea să-și ia de la capăt, ar face la fel. 

Articolul integral disponibil pe deschide.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *