Ultima oră

Cartarescu: Basescu va sfarsi ca Emil Constantinescu

"Epoca Basescu mi se pare terminata, cu bunele si relele ei. Ca si Emil Constantinescu, actualul presedinte e azi un prizonier neputincios al sistemului politic romanesc, corupt si nenorocit. (…) L-am sprijinit cat de mult am putut pe Basescu, care il invinsese pe Nastase (raul absolut, pentru mine) in alegeri, care instituise CNSAS, care revigorase o vreme, prin Monica Macovei, justitia, care condamnase comunismul", a declarat scriitorul Mircea Cartarescu intr-un interviu acordat Observatorului Cultural si citat de EVZ.

Potrivit scriitorului, punctul in care "Epoca Basescu" si-a inceput declinul, este momenul in care alianta DA (n.r. Dreptate si Adevar) s-a destramant prin "divortul dintre el (n.r. Traian Basescu) si Tariceanu". "Este pacatul originar al epocii politice actuale, si e la originea marasmului de acum. Dupa cum interpretam ce s-a intimplat atunci, vinovati sint liberalii sau vinovat e Basescu", explica Cartarescu, conform EVZ.

Romania, cauza pierduta a politicii romanesti

Acesta a adaugat ca nu mai crede in niciun politician roman si ca din momentul in care n-a mai crezut ca Basescu poate schimba ceva in Romania, nu a mai putut scrie cu siguranta din trecut. "In momentul asta, cauza pierduta in politica romaneasca mi se pare ca este chiar Romania", a conchis scriitorul.

Sursa: 9am.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *