Actualitate

Cartea pentru toti

Cea mai importanta campanie de promovare a cartii a anilor 2009-2010

  • La preturi mici si foarte mici, TIMPUL si LITERA iti propun in fiecare vineri cartile esentiale pentru cultura ta generala.
  • TIMPUL, cel mai citit ziar din RM, impreuna cu LITERA, cea mai cunoscuta editura din RM, vor fluiera IN CURAND startul celui mai important proiect cultural, propus vreodata de o publicatie de la noi – colectii valoroase de carte romaneasca la preturi mici si foarte mici.
  • TIMPUL si LITERA va propun cartile care nu pot sa lipseasca din biblioteca unui moldovean care se considera cult si educat. Astfel, in fiecare vineri, cititorii care vor cumpara TIMPUL la chioscuri, vor putea cumpara si cate o carte, la preturi mici si foarte mici.
  • Va rugam sa retineti: cartile vor putea fi cumparate la un pret de cel putin trei ori mai mic decat in librarii.

Cartile propuse fac parte din Biblioteca pentru toti si Bestseller international, doua dintre colectiile internationale pentru cititorii de toate varstele. Elevii, liceenii si studentii isi vor putea procura celebrele romane ale lui Liviu Rebreanu, Marin Preda, Mircea Eliade s. a.

Cititorii pasionati de neobisnuit si senzational isi vor putea completa bibliotecile cu carti bine scrise despre Putin si noua Rusie, Barack Obama, vietile secrete ale presedintilor americani, luptele mercenarilor din Irak, iar cei care doresc sa initieze o afacere vor putea intra in posesia unor secrete, ce ii vor ajuta sa evite esecurile si sa devina prosperi.

Proiectul urmareste scopul de a-i intoarce pe tinerii nostri cu fata spre carte, or, viitorul apartine oamenilor culti, instruiti si cititi.

Urmariti zilnic aceasta pagina in care vom aduce amanunte despre ziua lansarii campaniei si conditiile de participare la ea.

 

E un proiect extraordinar!

Alexe Rau,
directorul Bibliotecii Nationale din Moldova

Apreciez si sustin initiativa ziarului TIMPUL, la care tin foarte mult, de a oferi cititorilor, impreuna cu ziarul, la un pret mic, cele mai importante carti din patrimoniul literaturii romane si universale. Acest proiect national e binevenit, mai ales, pentru localitatile rurale, unde cartile noi nu ajung cu anii. M-as bucura mult daca volumasele difuzate ar ajunge, in primul rand, in casele taranilor nostri de la sate. Proiectul redactiei TIMPUL a coincis in timp cu o mare cercetare sociologica nationala – „Timpul si spatiul lecturii in Moldova”, desfasurata de Biblioteca Nationala. Lotul de respondenti a cuprins toate orasele si unele localitati rurale. Cercetarea a aratat ca problema cartii si a lecturii nu poate fi abordata in mod izolat. Remedierea acestei chestiuni nu poate fi decat rezultatul eforturilor comune ale statului, sistemului educational, bibliotecilor, editurilor, familiilor si, nu in ultimul rand, a presei. Astfel, proiectul TIMPULUI poate fi considerat ca o parte dintr-un viitor program complex de promovare a cartii si lecturii. Asa cum s-a procedat, de exemplu, in Franta, Finlanda ori SUA, experienta carora trebuie cunoscuta spre a putea fi aplicata si in RM.

 

Lectura unei carti bune este o forma a fericirii

Alexandra Tanase,
profesoara de romana (grad didactic superior) la Liceul Teoretic „Gaudeamus”, Chisinau

TIMPUL si LITERA lanseaza un proiect cultural de exceptie: un ziar si o carte in fiecare saptamana, in fiecare casa. Nu cred ca „moldovenii sunt lenesi la carte”, ci cartea in librarii e scumpa si nici multa publicitate nu i se face. Librarii stau in librariile lor si tac, iar oamenii nu stiu ce volume sunt acolo. La noi se face publicitate la orice, numai la carte nu! Campania declansata de TIMPUL va fi si o publicitate pentru cartea buna, dar trebuie ca si chioscurile sa sustina oamenii dornici de lecturi valoroase. In Romania, studentii, liceenii, in general familiile care depun eforturi maxime pentru cultura generala a copiilor lor, si-au achizitionat biblioteci de carte buna prin intermediul ziarelor „Jurnalul National”, „Adevarul”, „Ziarul financiar”. De ce sa nu „prinda” si la noi aceasta experienta, suntem noi oare, basarabenii, mai grei de cap decat alte popoare?
Ma bucur, in sfarsit, ca in fiecare zi de vineri, o carte buna va ajunge si in casele liceenilor mei, pentru ca le recomand lor si parintilor lor, cu toata caldura, sa cumpere impreuna cu publicatia lor preferata, TIMPUL, si o carte buna.
 

Sa investim mult cu bani putini in viitorul copiilor nostri

Stela Moldovanu, directoarea Art-salonului „MolDeco”

Pentru ca sunt o cumparatoare fidela a cartilor Editurii LITERA si o cititoare devotata a ziarului TIMPUL, salut intentia de a vinde TIMPUL impreuna cu o carte, la preturi mici. Este un gest al domnilor Constantin Tanase si Anatol Vidrascu, demn de toata admiratia. Doar datorita unor asemenea pasi, vom putea infrunta golul de inteligenta de care sufera RM de la un timp incoace.
Este o ocazie unica si pentru noi, parintii, sa investim in generatiile viitoare. Cumparand cel putin o data pe saptamana o carte, oferim copiilor nostri posibilitatea sa creasca inteligenti si creativi. Astazi, cand foarte multi nu au suficienti bani pentru a ajunge si la librarii, e momentul ca fiecare familie sa-si imbogateasca biblioteca cu bani putini. Felicitari pentru aceasta oferta minunata!

 

O actiune de mobilizare a tinerilor

Tina Parfeni, eleva in clasa a X-a a Liceului Teoretic „Gaudeamus”

Sunt incantata de proiectul lansat de Cotidianul TIMPUL si Editura LITERA. Urmaresc fiecare editie a ziarului si am asteptat cu nerabdare realizarea surprizei promise. Acest proiect va stimula tinerii sa se intoarca cu fata spre carte. Un ziar bun si o carte buna nu trebuie sa lipseasca de pe mesele si bancile scolare. Evident, exista Internetul, dar acesta nu-ti va putea niciodata procura placerea pe care ti-o ofera paginile unui ziar si ale unei carti, cu mirosul de cerneala tipografica. Personal, astept cu nerabdare demararea proiectului si cred in succesul lui.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *