Politică

Ce discută, în TAINĂ, liderii AIE în cadrul negocierilor?

UPDATE (12.50) Declaraţiile premierului Vlad Filat după şedinţa Guvernului:

"- Ieri am avut o discuţie bună, dar nu pot să mă declar fericit ca cei care deja spun că preşedintele va fi ales.

– Avem nevoie de compromisul a 61 de deputaţi. Nu este o situaţie în care cineva să condiţioneze, trebuie să avem o abordare responsabilă. Este important atât votul celor trei socialişti, dar şi mai important este votul a 31 de deputaţi liberal democraţi, a 15 deputaţi democraţi, şi a celor 12 liberali.

– Este pentru prima dată când noi ne-am întâlnit şi am început să discutăm despre un candidat neafiliat politic. Nu din cauza candidaturii nu am reuşit să alegem până acum preşedintele, ci pentru că nu ne ajungeau voturi. Este important ca mâine să stabilim data alegerii, sau data până când să propunem candidatul".

Democratul Marian Lupu şi liberal-democratul Vlad Filat ar fi încercat, în cadrul întâlnirii, să-l convingă pe liberalul Mihai Ghimpu să voteze pentru stabilirea datei scrutinului prezidenţial. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat, însă, că nu acceptă o dată a alegerilor până când nu este clar cine va fi candidatul pentru funcţia de şef de stat, anunță Publika.md

“Aş vrea să precizez două lucruri: deocamdată, nu s-a luat nici o decizie privind data alegerilor; în cadrul discuţiilor nu a fost pronunţat nici un nume ca şi posibil candidat la funcţia de Preşedinte”, a declarat ex-comunistul Igor Dodon, conform unui site apropiat de premierul Vlad Filat.

Vlad Filat: “"Să nu ne hazardăm în a lansa nume, dar să ne concentrăm şi să identificăm un candidat care ar putea fi votat. În situaţia în care sîntem pot fi doar două rezultate: sau se alege Preşedintele, sau vor avea loc alegeri parlamentare anticipate".

NOTĂ: Reamintim că luna decembrie 2010 a fost marcată de negocieri intense între liderii AIE unde se abordau doar teme ce țin de “valori” și “principii” iar oficial nu s-a discutat niciodată despre împărțirea funcțiilor…

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *