Timpul.md

Timpul Liber 8 Decembrie 2021 | 01:39

Ce lucruri nu ar trebui puse în mașina de spălat vase

 Foarte practică pentru spălarea multor ustensile fără oboseală, mașina de spălat vase nu este în niciun caz o încăpere de depozitare. Trebuie să fiți foarte atenți la tot ceea ce puneți în ea. Mașinile de spălat vase facilitează viața în multe gospodării, cu condiția să nu puneți în ele cam tot ce vă vine la mână, referindu-ne, desigur, la veselă și alte obiecte de uz casnic.

Ce lucruri nu ar trebui puse în mașina de spălat vase

1.Vasele și ustensilele antiaderente

Spălarea acestor articole, făcute din materiale speciale, în aparat duce la modificarea proprietăților antiaderente. De aceea, merită puțin respect. Or, forțându-le, durabilitatea lor se reduce. Spălarea manuală cu un burete non-anbraziv, apă fierbinte și detergent ușor rezolvă mai simplu problema lor.

2.Ustensilele din lemn
Introduse în mașina de spălat vase, acestea se vor deforma și slăbi prin spălare, în special din cauza temperaturii ridicate.

3.Vesela cu modele aurii sau argintii
Indiferent dacă sunt aurii sau argintii, aceste modele de veselă pot dispărea în cele din urmă.

4.Cuțitele profesionale de bucătărie
Fiind de înaltă calitate se pot deteriora cu ușurință.

5.Vesela de cristal

Vasele de cristal foarte fragile pot fi deteriorate rapid la spălare. Detergenții pot lăsa urme și le pot reduce strălucirea. În plus, cristalul chiar se poate sparge.

6.Obiectele din plastic

Datorită căldurii, acestea se pot topi și se pot deforma. Mai rău este că temperaturile ridicate topesc materialele și eliberează substanțe chimice toxice pentru sănătate.

7.Oalele și tigăile din cupru
Deoarece cuprul este u material căruia nu-i place căldura, la care se adaugă detergenții agresivi, se recomandă o spălare manuală și o lustruire cu suc de lămâie. Le va face să strălucească.

8.Obiectele prea murdare
Nu uitați să îndepărtați reziduurile, fiindcă ar putea înfunda filtrele mașinii de spălat vase.

9.Ambalajele de unică folosință
Acestea sunt foarte fragile și nu mai pot fi funcționale după introducerea în mașină.

stiridinlume.ro 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus