Timpul.md

Culinar.md 24 Martie 2021 | 06:24

Cea mai sănătoasă REȚETĂ de pastă de roșii. Câtă sare trebuie să pui, de fapt

 Pasta de roșii este aproape nelipsită din gastronomia românească. Însă, dacă vrei să te bucuri de aroma curată, nemodificată de ingrediente adăugate în timpul fabricării în masă, trebuie să renunți la varianta din magazine. Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii este neașteptat de simplă. Secretul stă în cantitatea de sare folosită. Află mai jos cum se face, pas cu pas.

Cea mai sănătoasă rețetă de pastă de roșii este cea pe care o respectau bunicile noastre. Recomandată în aproape toate listele de ingrediente ale preparatelor tradiționale românești pasta de roșii dă o savoare aparte mâncării. Secretul perfecțiunii stă în cantitatea de sare pe care trebuie să o folosești.

Ingrediente:
20 de kilograme de roșii sănătoase, coapte
ceașcă de sareMod de preparare:
Cu doar două ingredinete, această rețetă de pastă de roșii nu este doar sănătoasă ci și foarte simplă. Roșiile se taie grosier în bucăți. Apoi, se trec prin sită, pentru a le separa de coajă. Cine are în bucătărie, poate folosi acel aparat, un soi de sită-storcător, ce îndepărtează cojile de roșii. Piureul format se pune la fiert, amestecât foarte des, până ce bulionul se transformă în pastă. Trebuie să stea pe foc cel puțin o oră. În pasta obținută se adaugă sare, o lingură la trei litri de compoziție. Pasta de roșii se pune în sticle cu gura largă, peste care se toarnă un deget de ulei. Se pun la bain-marie aproximativ 30 de minute.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus