Internațional

Cel puţin 22 de morţi şi 20 de dispăruţi în Mexic, după trecerea uraganului Karl

 În statul Veracruz, aflat în sud-estul Mexicului, se înregistrează aproape 500.000 de sinistraţi, bilanţul total al sezonului ploios, început în mai şi soldat cu 80 de morţi, ridicându-se la 800.000 de sinistraţi , conform Protecţiei Civile mexicane.

Trecerea uraganului Karl era încă resimţită marţi, cu ploi torenţiale în nord-estul ţării, iar serviciul meteorologic naţional a anunţat marţi după-amiază că zona de sud a litoralului a fost afectată şi de furtuna Georgette. Aceasta nu a provocat pagube, atingând solul în regiunea Cabo San Lucas, una dintre cele mai aglomerate destinaţii turistice din Mexic.

Furtunile au provocat şi numeroase alunecări de teren, ultima dintre acestea fiind înregistrată marţi dimineaţă la Villa Guerrero, la circa 60 de kilometri de capitala mexicană. Alunecarea de teren a surprins un autocar ai cărui pasageri coborâseră pentru a înlătura un copac căzut pe şosea, dar şi alte cel puţin două maşini.

Cele mai multe victime ale intemperiilor au fost înregistrate în regiunea Veracruz, dar şi în statul Puebla , din centrul Mexicului. În Veracruz, 40.000 de sinistraţi sunt cazaţi în adăposturi provizorii amenajate în şcoli şi clădiri publice.

Guvernatorul Fidel Herrera a lansat marţi un apel la solidaritate naţională. "Aproape jumătate din statul nostru se află sub ape, dar sunt sigur că, într-o săptămână, vom reuşi să asanăm Veracruz şi să începem reconstrucţia", a spus el.

Herrera a avertizat şi asupra unor pericole suplimentare, după ce 280 de crocodili au reuşit să scape dintr-o crescătorie din regiunea Veracruz şi se află în libertate.

Preşedintele Felipe Calderon a afirmat că Mexicul se confruntă, în acest an, cu cel mai violent sezon ploios înregistrat în istoria sa.

Sursa: Mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *