Timpul Liber

Cele mai frumoase plaje din România

În acest mod vremea frumoasă te va prinde cu lecţiile făcute şi vei fi gata să faci cele mai bune alegeri de vacanţă.

Iată care sunt cele mai frumoase plaje din România şi de ce avantaje te poţi bucură în zonele respective!

Plajă Vadu, printre cele mai frumoase plaje din România

Plajă Vadu se află la 15 km depărtare de satul pescăresc Vadu din judeţul Constanţa. Ea este perfectă pentru iubitorii de natură şi de locuri sălbatice, în care mâna omului nu îşi face prea des simţită prezenţa, ceea ce înseamnă că locul este mult mai curat şi mai liniştit decât alte zone de pe litoral. Ia în considerare că aici nu vei găsi hoteluri sau restaurante în apropiere, aşa că este bine să fii pregătită cu lichide şi câteva gustări care nu se alterează repede.

Apă este limpede, plajă este curată şi liberă, astfel că poţi savura în voie peisajul şi vei avea parte de intimitatea dorită. Iar vestea bună este că tarifele pentru cazare sunt mai mici decât în alte zone. Sau ce spui de o vacanţă romantică pe roţi ori de o noapte în cort?

Plajă Corbu, una dintre cele mai frumoase plaje din România

O altă zona de pe litoralul autohton, care merită inclusă pe lista celor mai frumoase plaje din România, este şi plajă Corbu. Această se află la o distanţă mică de staţiunile Năvodari şi Mamaia şi promite să facă concurenţă mare pe viitor. De altfel, în ultimii ani s-a dezvoltat rapid. Aici nu te poţi bucură doar de un loc curat şi liniştit, ci şi de câteva atracţii turistice. Reţeaua de lagune şi lacuri ce fac parte din rezervaţia Deltei Dunării atrage mulţi turişti în zona. Prin urmare, plimbările cu barcă nu ar trebui să lipsească de pe lista ta de vacanţă. De asemenea, iubitorii de sporturi nautice pot practică scufundări, windsurfing şi kitesurfing nestingheriţi. Şi nu uită de cetatea Histria (aflată în apropierea comunei Corbu) care este una dintre cele mai vechi aşezări greceşti de pe teritoriul nostru.

Plaja Mamaia – o zona completă pentru turişti

Nu te încânta locurile care nu au suferit amenajări? Ei bine, la polul opus se află plajele moderne, aglomerate şi cu atmosfera vibrantă atât pe timp de zi, cât şi la lumina lunii. Iar plajă Mamaia răspunde din plin acestor cerinţe, având în vedere că pune la dispoziţie servicii de calitate la capitolul distracţie. Dacă stai bine pe plan financiar, atunci Mamaia poate trece pentru ţine în topul celor mai frumoase plaje din România.

Care sunt punctele ei forţe? Staţiunea este amenajată frumos, nisipul este fin şi se organizează numeroase evenimente pe plajă. În plus, zona stă foarte bine şi la capitolul sporturi nautice. Aici poţi să găseşti o mulţime de locuri unde te poţi caza şi lua masă, iar viaţă de noapte promite clipe incendiare.

Plajele din Neptun – printre cele mai frumoase din sudul litoralului plajă

Alături de Mamaia, Neptun este cel mai aglomerat loc de pe litoralul românesc, rămânând una dintre cele mai apreciate zone de la Marea Neagră. Staţiunea se adresează turiştilor de toate vârstele. Oamenii se pot bucură atât de concerte şi evenimente incendiare, cât şi de tratamente naturale pentru anumite afecţiuni.Teatrul de vara, parcul de distracţii, scurtele croaziere pe mare, nisipul fin şi numeroasele posibilităţi de agrement transformă staţiunea într-una dintre cele mai atractive destinaţii de vacanţă.

Poate că plajele autohtone nu sunt că cele de peste hotare la care visezi, însă acest lucru nu înseamnă că nu poţi sau ai o vacanţă frumoasă şi în ţară. Important este să ştii care sunt cele mai frumoase plaje din România, care sunt punctele lor forţe şi cum te poţi distra în zona în care te-ai cazat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *